Jubilarci

02.10.2010.

Jedan od lepih običaja koji poslovnica Grafime već godinama neguje na Međunarodnom sajmu papirne i grafičke industrije je posebno predstavljanje firmi koje obeležavaju neku "okruglu" godinu poslovanja. Pogledajte ko su ovogodišnji jubilarci.

ETIKETA TISKARNA, Slovenija
Tradicija duga pola veka, stalno usavršavanje i širenje tržišta na sve strane sveta učinili su da slovenačko preduzeće ETIKETA TISKARNA d.d., Žiri, postane jedno od najprestižnijih u oblasti kojom se bavi.

Za pet decenija bavljenja štamparstvom specijalizovali su se za grafičku, sito i roto štampu na tekstilu. Zbog činjenice da svoje proizvode izvoze u 32 države, među kojima su mnoge evropske i američke zemlje, zatim Hongkong i Brazil, fabrika koristi najsavremeniju tehnologiju, a proizvodi ispunjavaju sve EKO standarde.

ETIKETA TISKARNA je vodeći proizvođač ECO-TRANSFERA u sitoštampi u Evropi. Posebno su specijalizovani za sitoštampu u takozvanim BLOCK transferima i opremanje odevnih predmeta farbanih sublimiranim bojama.

Data/Images/etketa_8834_b.jpg

FOTOMETRIK, Zemun
FOTOMETRIK, prvi i jedini proizvođač holograma u Srbiji i na prostorima bivše Jugoslavije, osnovan je u Zemunu pre dve decenije. Pored proizvodnje u oblasti zaštite brendova i različitih dokumenata, proizvodi i različite vrste luksuznih nalepnica i etiketa u rolni tehnikom zlatotiska, zatim bar kod i nalepnice za deklarisanje proizvoda. Preduzeće pravi i magnezijumske klišee za zlatotisk i slepu štampu, a nudi i uslugu zaštite dokumenata i ostalog štampanog materijala, uslugu zlatotiska na više od 500 vrsta folija i uslugu digitalne štampe A3 formata.

Sigurnosna rešenja preduzeća FOTOMETRIK predstavljaju kombinaciju standardnih, stok i posebno poručenih "custom-made" holograma, zatim numerisanih permanentnih i uništavajućih hologramskih nalepnica, bar kodova i drugih proizvoda izrađanih po zahtevima potrošača.

U ponudi su i brojne nalepnice različitih namena – sve vrste samolepivih nalepnica, papirne i kartonske etikete, vizit karte, tekstilne etikete sa obostranom štampom, etikete od veštačke kože za džins, viseće etikete za vezivanje, ornamentalne tekstilne trake.

 Data/Images/fitometrik_8830_b.jpg

M – SPIRALA, Beograd
Već deceniju ipo ovo grafičko preduzeće uspešno posluje na domaćem tržištu, što postiže doslednim praćenjem svetskih tokova na svim velikim svetskim grafičkim sajmovima – u Milanu, Diseldorfu, Birmingenu.

Svake godine ulaže u modernizaciju proizvodnog procesa, koji se danas odvija na najsavremenijim mašinama koje postoje u svetu. To se posebno odnosi na spiralno povezivanje kalendara, blokova, sveski, kataloga, knjiga i ostale papirne galanterije. Najveća ovogodišnja novina je upravo italijanska mašina za spiralno povezivanje kalendara, prvi put predstavljena na sajmu u Birmingenu. Posetioci GRAFIME  imaće prilike da vide samo neke manje modele, a njihov kvalite je brzina rada, jednostavno rukovanje, primena novih standarda i postizanje visokog kvaliteta.

M – spirala je lider u oblasti profesionalnog spiralnog povezivanja i perforaciji (bušenju) kalendara, blokova, sveski, kataloga i knjiga, na najsavremenijim svetskim mašinama. Imaju velike radne kapacitete, sopstveni agregat da zbog nepredviđenih okolnosti ne bi došlo do kašnjenja i kršenja dogovorenih rokova, a dodatna usluga je isporuka proizvoda kupcima – prevozom ili slanjem.

Data/Images/m_spirala_8845_b_no1.jpg