Tehnološki noviteti

02.10.2010.

Pored toga što su jedno od najboljih mesta za predstasvljanje proizvodnog ili prodajnog programa i usluga publici, potencijalnim potrošačima i poslovnim partnerima, sajmovi su posebno značajni zbog predstavljanja tehnoloških noviteta. I ove godine brojni izlagači su za 32. GRAFIMU prijavili nove proizvode. Ti proizvodi su u nekim slučajevima novine u izlagačkom programu tih firmi, ali ima i proizvoda koje publika ima priliku premijerno da pogleda, odabere, isproba, kupi.

CENTROPAPIR PLUS, Sremski KarlovciPreduzeće za proizvodnju, štampu i trgovinu već godinama u svojoj ponudi ima mašine i opremu za tampon štampu, sito štampu i zlatotisak. Servisiraju sve mašine koje prodaju, a tržište snebdevaju i rezervnim delovima, opremom, kompletnim repro i potrošnim materijalom.

Na GRAFIMI predstavljaju jedno novo rešenje, napravljeno za štampu na rotacionim predmetima ali uz pomoć konvencionalne tampon štampe. Ovo rešenje je pogodno za štampu na najrazličitijim predmetima, ali trenutno se najviše koristi za sledeće proizvode – labelo za usne, inhalatore za nos, senke za oči, ali i nijansiranje štikli za cipele, koje posle obrade izgledaju kao da su izrađene od drveta.

Najznačajnija novina je što se ovom tehnikom uspešno štampa na predmetima nepravilnih, sveričnih, kružnih oblika. Važna novina je što se štampa na predmetu koji je fiksno postavljen, a mašina ceo proces štampe obavlja automatski.

DIFOL DIGITAL, Novi BeogradVeć petnaest godina domaće i tržište zemalja u regionu Difol uredno snabdeva štamparskim i grafičkim materijalom i opremom. Mlada ali uspešna ekipa dosledno prati sva dešavanja na svetskom tržištu i ima jasno zacrtan cilj – poslovanje uz stalno praćenje svih svetskih inovacija u ovim oblastima, ali i poslovanje uz garantovani kvalitet.

Posebna pogodnost koju Difol nudi je testiranje uređaja i specijalizovani treninzi u okviru njihovog Demo Centra. U njemu svi klijenti mogu potpuno da se obuče za rad na mašinama, a mogu da steknu i dodatno teoretsko i praktično znanje o grafičkoj pripremi i štampi.

Od niza savremenih proizvoda iz svoje ponude na GRAFIMI kao tehnološke novine predstavljaju nekoliko proizvoda – prvi štampač sa metalik i belom bojom, boje na vodenoj bazi, 3D reklamne ploče i štampač sa sublimacijskim bojama.

Data/Images/difol_8689_b.jpg

JP SLUŽBENI GLASNIK, BeogradJP Službeni glasnik svojim partnerima i klijentima  tradicionalno pruža kompletnu uslugu - od obrade teksta, preko dizajniranja i pripreme za štampu, do štampe i dostave. U svim segmentima rada poštuje najviše standarde kvaliteta.

Ovogodišnja novina u Glasnikovoj štampariji je KB – B1 četvorobojna Offset mašina, model Rapida RA 105-4. Ova mašina je potpuno usklađena sa radom ostalih mašina i ima 70 odsto veći kapacitet od mašina koje su se do sada nalazile u pogonu štamparije JP Službeni glasnik.

Iz ove štamparije na tržište se plasiraju knjige u tvrdom i broš povezu, časopisi, udžbenici, sveske, brošure, novine, službena glasila, katalozi, monografije, kalendari, rokovnici, prospekti, obrasci, pozivnice, vizitkarte, reklamni letci, a u njoj se izrađuju i svi drugi štampani proizvodi po zahtevima potrošača.

TAMPON PRINT, OsečinaVeć osam godina TAMPON PRINT bavi se proizvodnjom i prodajom tampon mašina, a njihov proizvodni program sastoji se od čitave lepeze proizvoda – od ručnih tampon mašina, elektromehaničkih jednobojnih, pneumatskih dvobojnih sve do mašina koje se izrađuju po specijalnim zahtevima, pravljenih namenski za određene proizvode.

Na 32. GRAFIMI ovo preduzeće će izložiti i nekoliko tehnoloških novosti – ručnu mašinu novije generacije, jednobojnu pneumatsku mašinu i jednobojnu elektromehaničku mašinu. Zajednička karakteristika svih novih mašina je takozvani zatvoreni sistem sa keramičkom šoljom. Treba istaći da je keramička šolja patent upravo ovog preduzeća.

Na štandu TAMPON PRINTA izloženi su i repromaterijali koji se koristi u postupku tampon štampe, u koje spadaju boje, razređivači, ostala hemija, čelični i polimerni klišei i tampon gume.

Data/Images/tampon_print_8860_b.jpg

EVEREST, Novi BeogradEVEREST je distributer najpoznatijih svetskih brendova, a u prodajnom programu, između ostalog, imaju solventne i eko solventne printere, laserske graverice, CNC graverice, katere, laminatore, materijale za štampu, boje. Uvek su dobro snabdeveni rezervnim delovima za sve poznate brendove printera, a klijenti ih prepoznaju i  po dobrim proizvodima i još kvalitetnijoj podršci i servisiranju mašina i opreme. Naglašavaju da sve probleme u funkcionisanju mašina otklanjaju za 24 sata i taj rok i poštuju.

EVEREST kao i svake godine na GRAFIMI predstavlja nove tehnologije. U skladu sa svetskim kretanjima i brigom za očuvanje životne sredine, ove godine promoviše Eko solventni printer STARJET PRO 1802 sa dve DX5 Epson glave, koji koristi potpuno ekološku novu boju ECO DX5. Pored brzine štampanja od preko 23 kvadrata na sat, printer poseduje i rezoluciju 1440 DPI.

Druga novina koju EVEREST nudi je Phaeton 252 H, Eco solvent printer sa Seico SPT 255 – 12 pikolitara. Rezolucija ovog printera je 720x1440 DPI. Koristi ECO boju koja zadovoljava najoštrije sertifikate EU.

Posetioci mogu da vide i laserski graver STARLITE 1490, radne površine 140x90 centimetara, snage 80 W.

Demonstracija rada svih mašina održavaće se svakodnevno.

Data/Images/everest_8530_b.jpg

KOMETA KOMERC, BeogradVeć dve decenije ovo preduzeće se bavi veleprodajom materijala za sitoštampu. Zastupa niz inostranih firmi, bavi se uvozom i izvozom, konsignacionom prodajom i pružanjem usluga. Ima razvijenu distributersku mrežu i prodavnice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Valjevu, Čačku, Kruševcu i Kragujevcu.

Svi distributeri su obučeni u specijalizovanom trening centru firme Argon u Italiji, tako da su u stanju da reše i najsuptilnije zahteve kupaca. Ponosni su na dugogodišnju saradnju sa mnogim renomiranim evropskim firmama iz oblasti grafičke industrije, a bitan kvalitet predstavljaju i sigurni i brzi rokovi isporuke, praćenje inovacija, pružanje podrške. Posluju pod parolom da im cilj i nije da budu najveć, već – najbolji.

Uz proverenu eko subli nano boje ove godine predstavljaju nove superkoncentrovane PREMIUM boje firme J-Teck, koja je već dokazani svetski lider u oblasti digitalne štampe na tekstilu. Ekološka extrakoncentrovana PREMIUM NANO boja namenjena je za digitalnu štampu na ploteru, uz korišćenje laganog transfer papira, maksimum od 65 grama.

Onima koji se bave transfer subli štampom na tekstilu PREMIUM omogućuje tridesetoprocentnu uštedu boje a zadržava sjajan, već potvrđen kvalitet. Značajna ušteda se ostvaruje i korišćenjem laganog transfer papira.

Data/Images/kometa_komerc_8840_b.jpg

LASTVA, ČačakČačanska SZTR "Lastva" bavi se štampom i veleprodajom školskog, reklamnog, kancelarijskog materijala i igračaka.

Od školskog pribora LASTVA proizvodi sveske, blokove za crtanje, vežbanke i ostalu sličnu galanteriju. U ponudi imaju poslovne knjige, blokovsku robu, reklamni materijal – rokovnike i kalendare, zatim kataloge, slikovnice, bojanke. Pružaju i uslugu štampanja do formata A1.

Na 32. GRAFIMI predstavićeizuzetno atraktivne retro rokovnike izrađene u retro stilu u formatima B5, B6 i A6. Korice i knjižni blok su urađeni po uzoru na starinske knjige.

Data/Images/lastva_8857_b.jpg

M – SPIRALA, BeogradVeć deceniju ipo ovo grafičko preduzeće uspešno posluje na domaćem tržištu, što postiže doslednim praćenjem svetskih tokova na svim velikim svetskim grafičkim sajmovima – u Milanu, Diseldorfu, Birmingenu.

Svake godine ulaže u modernizaciju proizvodnog procesa, koji se danas odvija na najsavremenijim mašinama koje postoje u svetu. To se posebno odnosi na spiralno povezivanje kalendara, blokova, sveski, kataloga, knjiga i ostale papirne galanterije. Najveća ovogodišnja novina je upravo italijanska mašina za spiralno povezivanje kalendara, prvi put predstavljena na sajmu u Birmingenu. Posetioci GRAFIME  imaće prilike da vide samo neke manje modele, a njihov kvalite je brzina rada, jednostavno rukovanje, primena novih standarda i postizanje visokog kvaliteta.

M – spirala je lider u oblasti profesionalnog spiralnog povezivanja i perforaciji (bušenju) kalendara, blokova, sveski, kataloga i knjiga, na najsavremenijim svetskim mašinama. Imaju velike radne kapacitete, sopstveni agregat da zbog nepredviđenih okolnosti ne bi došlo do kašnjenja i kršenja dogovorenih rokova, a dodatna usluga je isporuka proizvoda kupcima – prevozom ili slanjem.

Data/Images/m_spirala_8845_b.jpg

NS GRAFOPROM, Novi SadProdaja štamparskih i grafičkih materijala i opreme osnovna je delatnost preduzeća NS GRAFOPROM, koje je distributer i uvoznik najpoznatijih svetskih brendova – Oracal, Chemica, Tiflex, Colorplan, Teckink, Signtrade, Reflectiv, R-Tape, Aslan, GDC, HAAS & CO i Euromedia proizvoda. Proizvodi ovih renomiranih kompanija garancija su kvaliteta, a domaće tržište uvek je dobro snabdeveno i nudi mogućnost izbora.

NS GRAFOPROM nudi i nekoliko različitih usluga – mešanje boja po PANTONE sistemu, zatezanje sita za sitoštampu i instaliranje uređaja i opreme koje prodaju.

Pored mašina za izradu stikera koje sami proizvode, najznačajnija novina na ovogodišnjoj GRAFIMI su uvozne mašine za izradu stikera na tekstilu. Oni se uglavnom koriste za reklamne uzorke ali i brendirane proizvode, na kapama, šorcevima, čizmama, trenerkama, odeći, kupaćim kostimima.

Na Beogradskom sajmu predstaviće još dva nova proizvoda – folije za fasade i folije za asfalte.

PROMO LOGO, BeogradPROMO LOGO je proizvodno orjentisano preduzeće koje se trudi da najnovijom tehnologijom iz industrije i uz angažman visokoobrazovanih stručnjaka i cenom i kvalitetom uspešno konkuriše proizvođačima sa dalekog istoka. Delatnost preduzeća je proizvodnja, uvoz i prodaja reklamnog materijala za grafičku industriju.

Novi galanterijski proizvodi u ovogodišnjoj ponudi su 3D stikeri, na mašinama koje imaju kapacitet od 200 hiljada komada dnevno, reklamne trakice za oko vrata, podmetači za miša, EVA privesci sa 3D stikerima i meni holderi.

Na Sajmu su izloženi i najrazličitiji dosadašnji reklamni proizvodi, od magneta, informacionih tabli, proizvoda od klirita, preko tekstilne galanterije – majica, kačketa, kišobrana, do kancelarijskih sitnica, pribora i zanimljivih predmeta predviđanih za poklone.

Data/Images/primo_logo_8835_b.jpg

TEPEDE, ZagrebTepede prodaje mašine i materijale – papire, folije, banere, tekstilne i ostale specijalne materijale, za sve vrste natpisa na solventnoj, vodenoj i uljnoj bazi, zatim UV-u i sublimaciji.

Stalnim praćenjem novina u ovoj industriji i pažljivim odabirom materijala TEPEDE pokušava svojim klijentima da omogući da na jednom mestu dobiju kompletnu a najkvalitetniju uslugu na jednom mestu.

U svom programu imaju plotere, scannere, rezače, cuttere, laminatore i sva potrebna softverska rešenja za digitalne inkjet natpise. Proizvode koje imaju u ponudi nabavljaju od najpoznatijih svetskih proizvođača _ Seico, Mutoh, Caldera, Neolt, EFI Rastek, Epson, Teckwin, Hewlett Packard, Cruse, Triplesign, Onyx Graphics, Scanvec Amiable.

Najznačajnija ovogodišnja novina u ponudi je EFI Rastek UV štampač. 

 Data/Images/tepede_8863_b.jpg

SITOTEHNIKA, BeogradŠtampanje na svim materijalima i UV štampač MIMAKI UJF -3042 najznačajnija su novina kojom će se na GRAFIMI predstaviti beogradska SITOTEHNIKA, firma koja posluje pod parolom "sve za štampu na jednom mestu".

Reč je o savremeno organizovanom preduzeću za proizvodnju i promet opreme i repromaterijala za sito i inkjet štampu. Bogato iskustvo u grafičkoj delatnosti opredelilo ih je i za sopstveni razvoj i proizvodnju opreme, a uspešno neguju i saradnju sa vodećim svetskim proizvođačima komponenti, opreme i grafičke tehnologije.

SITOTEHNIKA zastupa vodeće svetske firme za proizvodnju repromaterijala i opreme za grafičku delatnost, tako da nudi kompletan inženjering za osnivanje malih radnji i većih grafičkih pogona za sito, inkjet i tekstilnu štampu. Ova ponuda uključuje kompletnu obuku osoblja, stručnu literaturu za rad na proizvodnoj opremi i korišćenje svih neophodnih materijala. Na ovaj način SITOTEHNIKA se afirmiše kao partner koji brine o svojim kupcima i kvalitetu njihovih usluga.

Data/Images/sitotehnika_8849_b.jpg